Efteling ontwerpen Efteling Grand hotel (bron:Efteling bv)

Voor meer betovering speel dan deze sprookjesachtige melodie af

Efteling Soundtrack(bron:Efteling bv)

 

Efteling Grand Hotel wordt groots en uitnodigend

Het grootste hotel binnen de Wereld van de Efteling krijgt de naam Efteling Grand Hotel. Het imposante gebouw van 7 verdiepingen krijgt met een 106 meter brede voorgevel een grootse uitstraling. De open architectuur met verwijzingen naar de rijke historie van de Efteling maakt het herkenbaar en uitnodigend. Een van de blikvangers is de reusachtige klok met slinger, hoog in het groen geoxideerde koperen dak met 7 torens. De opvallende glazen serre krijgt een klassieke vormgeving en verdeelt zich over 2 verdiepingen. Het groene plein tussen de Hoofdentree en het nieuwe hotel vormt een aangename pleisterplaats voor hotelgasten en parkbezoekers. De 9 meter hoge en 16 meter brede arcadeboog, waardoor bezoekers straks het park in lopen zorgt voor een indrukwekkende binnenkomst.

 

 

Magnifiek uitzicht

Het Efteling Grand Hotel is gelegen achter de Hoofdentree van het park, met uitzicht op de watershow Aquanura en het Sprookjesbos. “Deze imposante en unieke toevoeging komt op misschien wel de meest centrale plek van de Wereld van de Efteling. Passend bij onze gebiedsvisie wordt het hele gebied rondom het nieuwe hotel aangepakt. Daarbij hebben wij ons laten inspireren door elementen uit de historie van het park en door Scandinavische havensteden. Dit hotel past qua ontwerp bij andere karakteristieke gebouwen in de Efteling, maar krijgt door zijn vorm en functie een geheel eigen karakter. De natuur, het groen en het water vormen de verbindende factor. Hotelgasten, maar ook bezoekers van het attractiepark, kunnen straks van vroeg tot laat de wonderlijke omgeving van deze nieuwe pleisterplaats ontdekken”, vertelt Sander de Bruijn, hoofdontwerper van het nieuwe hotel.

 

 

Verblijf met uitzicht op Aquanura en het Sprookjesbos

Het nieuwe hotel krijgt 7 verdiepingen, 143 kamers en circa 700 bedden. Hiermee komt het totaal aantal bedden binnen de Wereld van de Efteling op bijna 3900. Het Efteling Grand Hotel wordt het grootste hotel binnen de Wereld van Efteling en het allereerste hotel ín het park. Verblijfsgasten lopen na het ontbijt dus zo de Efteling in en net zo gemakkelijk weer even terug naar de hotelkamer. Na een dag Efteling is het heerlijk om te ontspannen in de spa of met de hele familie kopje onder te gaan in het zwembad. Voor een lekker hapje of drankje hoef je niet ver te lopen. Er zijn straks 2 restaurants, één op de begane grond en één op de eerste verdieping, met zitgelegenheid binnen, in de serre én op het terras met uitzicht op watershow Aquanura. Ook komen er 2 souvenirwinkels in het hotel met een totaaloppervlakte van ruim 450 m2! De winkels en restaurants zijn toegankelijk voor zowel hotel- als parkbezoekers.

 

Nieuwe openingsdatum Efteling Grand Hotel

07 november 2023


In het najaar van 2022 startten de bouwwerkzaamheden van het Efteling Grand Hotel. Tijd voor een bouw-update.

 

Schets van het Efteling Grand Hotel en het Eiland van de Vijf Zintuigen. Bron Efteling bv 

 


Vertraging bouw Efteling Grand Hotel
Nicole Scheffers, Directeur Park & Resorts: “Tot eind september verliep alles volgens planning. Helaas werd toen duidelijk dat één van de leveranciers van het Efteling Grand Hotel failliet is verklaard, waardoor de bouw vertraging op loopt. Deze leverancier werkte op locatie onder andere aan de gevel van het nieuwe hotel. Gelukkig is deze firma inmiddels overgenomen en zijn de voorbereidende bouwwerkzaamheden voor het Efteling Grand Hotel voortgezet.''

Nicole Scheffers, Directeur Park & Resorts. Bron Efteling bv 

 

Nieuwe openingsdatum in 2025

Nicole: “Omdat we nu werken met een andere partij is de bouwplanning aangepast. Dat is natuurlijk vervelend, maar we zijn blij dat we de werkzaamheden snel voort kunnen zetten. Het Efteling Grand Hotel zal hierdoor helaas niet eind 2024 openen, maar in 2025. De precieze openingsdatum wordt op een later moment bekend gemaakt. We moeten nog even wat langer geduld hebben, maar ik kijk nu al uit naar de opening!” 

Schets van de voorzijde van het Efteling Grand Hotel. Bron Efteling bv 

 


Het grootste hotel in de Wereld vol Wonderen
Het nieuwe hotel krijgt 7 etages, 140 kamers en circa 680 bedden. Het Efteling Grand Hotel wordt daarmee het grootste hotel binnen de Wereld van Efteling. Het wordt ook het allereerste hotel ín het park. Verblijfsgasten lopen na het ontbijt dus zo de Efteling in en net zo gemakkelijk weer even terug naar de hotelkamer. Na een dag Efteling is het heerlijk om kopje onder te gaan in het zwembad met spafaciliteiten. Er zijn straks 2 restaurants, één op de begane grond en één op de eerste verdieping, met zitgelegenheid binnen, in de serre én op het terras met uitzicht op watershow Aquanura.
Ook komen er 2 souvenirwinkels in het hotel met een totaaloppervlakte van ruim 450 vierkante meter! De winkels en restaurants zijn toegankelijk voor zowel hotel- als parkbezoekers. Een van de blikvangers is de reusachtige klok, hoog in het groene dak met 7 torens. De 9 meter hoge en 16 meter brede arcadeboog, waar de bezoekers straks onderdoor het park in lopen zorgt voor een indrukwekkende binnenkomst.

Efteling Grand Hotel gaat de hoogte in


Het Efteling Grand Hotel gaat de hoogte in en daarmee worden de eerste contouren van het gebouw zichtbaar. Vanochtend werden met behulp van een grote rupskraan de eerste prefab gevelelementen van het grootste hotel binnen de Wereld van de Efteling geplaatst. De ruim 350 voorgefabriceerde onderdelen, welke variëren in gewicht van 3.000 tot 30.000 kilo, worden de komende maanden op de bouwplaats gemonteerd. Van begane grond tot aan het dak wordt 5.400 m² aan prefab gevelelementen geplaatst.

Bouw Efteling Grand hotel. Bron Efteling bv

Na een langere aanloopperiode van voorbereiding ben ik blij dat we nu vooruit kunnen met de bouw. Er is achter de schermen heel hard gewerkt om nu vlot te kunnen doorpakken zoals we dat voor ogen hadden. Ik ben trots dat onze gasten eindelijk kunnen zien hoe bijzonder het Efteling Grand Hotel gaat worden.
Nicole Scheffers, Directeur Park & Resorts,,

Het Efteling Grand Hotel wordt in de komende maanden etage voor etage vanaf de begane grond tot aan het dak als een soort puzzel in elkaar gezet. De prefab gevelelementen komen aan op de bouwplaats inclusief stucwerk, gevelkozijnen, ramen en deuren. Na het plaatsen van de gevelelementen op de begane grond en de vloeren van de eerste verdieping kan direct gestart worden met de ruwe afbouw aan de binnenkant.  
Efteling Grand Hotel
Het
grootste hotel binnen de Wereld van de Efteling krijgt 7 etages en wordt 106 meter breed. Het Efteling Grand Hotel krijgt 140 hotelkamers en suites met in totaal 644 bedden. Daarnaast krijgt het nieuwe hotel een zwembad met spafaciliteiten, 2 restaurants en 2 souvenirwinkels met een totaaloppervlakte van 450 m²
 
. De winkels en restaurants zijn toegankelijk voor zowel hotel- als parkbezoekers. Het Efteling Grand Hotel opent naar verwachting in 2025.

Bouw Efteling Grand hotel. Bron Efteling bv

Voorbeeld HTML