Groot onderhoud voor sprookje Doornroosje

De komende maanden is het sprookje Doornroosje dicht voor groot onderhoud aan het kasteel en het gebied eromheen.


Het kasteel van Doornroosje speelt al sinds het prille begin van de Efteling een belangrijke rol. Niet alleen door de iconische aanblik, maar natuurlijk ook door het tot de verbeelding sprekende verhaal van Doornroosje. De komende maanden is het sprookje dicht voor groot onderhoud.
Nieuwe wandelroute
Tijdens de hele onderhoudsperiode is het sprookje Doornroosje niet toegankelijk. De Sprookjesbos-ingang via de ‘Heksenpoort’ is tijdelijk afgesloten. Afgelopen week zijn de werkzaamheden in het bos achter het kasteel al gestart. Er komt een rolstoeltoegankelijk pad tussen het kasteel van Doornroosje en miniatuurwereld Diorama. Om deze (wandel)route mogelijk te maken worden eerst een aantal grote beukenbomen verwijderd uit het Sprookjesbos.Zo komt er ook ruimte om de vijver uit te breiden. Dat zorgt straks voor een hele andere aanblik!

Doornroosje 

De heks met zijn spinnenwiel

De heks met zijn spinnenwiel. (Bron Efteling bv)

De kok met zijn kok's maatje

De snurkende kok met zijn hulpje. (Bron Efteling bv)

Focus op omliggend gebied
De focus ligt tijdens dit onderhoud op het kasteel en het gebied er omheen. Het hele kasteel staat straks in de steigers. Dat is nodig om de oude kasteelmuren en de gevel op te knappen. De stenen van het pad dat naar het kasteel leidt, zijn afgesleten en daarom wordt ook dit pad hersteld. Daarnaast zullen er voor de stimulering van biodiversiteit in het bos ook ee
n aantal bomen weggehaald worden. Daar planten we later een aantal bomen voor terug. De ruimtes aan de binnenkant van het kasteel krijgen klein onderhoud. Er wordt geschilderd en de verlichting wordt duurzamer gemaakt met LED.

Omgeving sfeerbeelden