Laat je verwonderen door deze mysterieuze tour door het Efteling verleden

In het geheime Wonderdepot Kom alles te weten over de Wereld vol Wonderen. En vind er een rijkdom aan schatten die door de jaren heen verzameld zijn. Met schetsen van beroemde Efteling-ontwerpers en prachtige spullen van toen en nu. Wandel tijdens je bezoek door meer dan 70 jaar aan parkplezier.

Kom je ook kijken? De toegang is gratis voor parkbezoekers.

 

De Efteling heeft een rijke historie waarbij vele opjecten en voorwerpen bewaard zijn gebleven en dus te bezichtigen zijn in het museum . Soms loopt er een oud medewerker rond voor nadere informatie kan verschaffen over de geschiedenis . De Efteling had zelfs medewerkers van het attractiepark gevraagd om zolders aftestruinen voor Efteling opjecten voor het museum . In het museum staan van mij ook beeldjes die ik ooit dubbel had . In de huiskamer van Toon en Bets staan ze ( Kleine langnek en Roodkapje oud )

 

 

Het Efteling museum heeft ook een heus museum tuintje met 2 prachtige herinneringen aan 2 attracties 

Hierbij wat foto’s van de binnenkant van het museum

Toon en Bets zijn de hoofd personages achter het museum . Bets verzamelde van alles achter de bedstee maar toon werdt er niet vrolijk van waardoor hij besloot de geheime gangen open te stellen voor publiek .

In het huisje met het strodak waar tegenwoordig Vrouwholle'woont', kon men van 1962 tot en met 2000 het Sprookjesmuseum vinden. Het gebouw bestond destijds uit twee ruimtes en was via een dubbele deur aan de zijde van het Herautenplein te betreden

Het Sprookjesmuseum 

De kleine ruimte had een schriele, maar unieke verzameling van bekende sprookjesvoorwerpen. Voor een grote schouw met drie tinnen borden erop en een pot boven het vuur stond een kabinetje in het midden van de ruimte met zes voorwerpen. Aan de muur hingen een tulp van de Fakir en de Knuppel uit de Zak, in de hoek stond een vitrine met de onzichtbare kleren van de keizer, en in een aparte ruimte achterin bevond zich de toverspiegel van Sneeuwwitje

Sprookjeskabinet,

In het fraaie sprookjeskabinet, dat in het midden van de ruimte van het museum stond, waren zes voorwerpen uit sprookjes te vinden, elk op een paars fluwelen kussentje:

  • de sleutel van de bibelebontseberg

  • de erwt van de prinses op de erwt,

  • de giftige appel van Sneeuwwitje,

  • de spoel van vrouwholle,

  • de gouden Chinese nachtegaal die de keizer van Japan aan die van China cadeau deed en

  • het gouden muiltje van Assepoester.

Ter informatie was er bij ieder object een bordje geplaatst met een kort fragment uit het sprookje waar het object een rol in speelde in zowel tekst als met illustratie van Anton Pieck. Bovenop het kabinet brandden vier kaarsenlampen.

Het Sprookjeskabinet is sinds het 65 jarig jubileum niet meer te bezichtigen in het Efteling museum/ wonder depot

Het bordje van de spiegel in het Efteling museum

Ontwerp ruimte spiegel oud 

(Efteling soundtrack oude spiegel )

Voorbeeld HTML