De magische wonderkamer is een zelf gemaakte Eftelingse kamer wat in jaar 2006 begon . Het begon met verzamel items van de Efteling en met kersenrode wanden en gouden lijstjes aan de wand met wat vitrine kasten . Daarna zijn er vele wijzigingen ondergaan in de ruimte waarbij de verf wanden plaats maakten voor echt materialen waaronder gestucte wanden en vele houten materialen gingen ontstaan en attributen werden aangeschaft om de sfeer duidelijk te benadrukken van de Efteling !

In 2013/ 2014 ben ik echt begonnen met de bewegende figuren te maken waaronder bewegende eekhoorntjes muisjes de vos en kat , de boze wolf van de zeven geitjes de klok met geitje de rode schoentjes en een muziekdoos en grootmoeders klok . Ik ben daar paar jaar eraan bezig geweest tot anno heden ( Wat ben ik toch trots op deze geweldige kamer !! Er was keuze gemaakt om een mix te realiseren ( museum style met de wolf en de zeven geitjes en Pinokkio ) samen te voegen tot 1 geheel .

Ook had ik vele verzoeken gekregen om dingen te maken en te verkopen .

( Maar dat ga ik uiteraard niet doen ik ben uniek en wil dat ook blijven 😃)

Lijkt het je leuk om  van de Efteling meer te weten te komen dan kun je lid worden via de link op pagina’s (Welkom / Contact & reacties )

In 2010 hadden we baby gijsje aangeschaft en had een prachtige hoek gekregen jaren verstreken tot dat er op eens plaats gebrek was en helaas verkocht moest worden om iemand anders een groot plezier te mogen doen ermee !

( Het heden )

De Magische wonderkamer mocht wel wat meer huiselijker worden na het idee uit het Efteling museum/ depot het huiskamertje van Toon & Bet’s is dit onstaan . Op eigen idee en style 

Decoratie karretje 

Schilderijen wand Anton Pieck 

2013/2014 begon ik met de bewegende figuren te ontwikkelen 

( Januari 2018 ) er komen meer echte decoraties bij waarbij gebak , vleeswaren en antiek speelgoed .

April 2016 er wordt een heus gepetto hoekje gecrieerd met spelende muisjes en eekhoorntjes ze bewegen ook .

Januari 2018 kreeg gepetto/ Pinokkio gedeelte een uitbreiding ( de Vos en de kat ) de vos kijkt van links en na rechts en houdt zich verdacht schuil in de ton evenals de kat .

Zomer periode 2017 er wordt een volledig nieuwe klok vervaardigd met nieuwe aandrijving en geitje Benjamin die het deurtje opent en sluit 

 

Update klok : 31 augustus 2018 begon ik de klok te restaureren de klepel werkte niet meer dus de aandrijving werdt vervangen en de gezichten werden hardhandig vernieuwd ! En opnieuw beschilderd . 16 september 2018 is de klok weer op zijn plaats gezet 

1 van de scenes van de kinderkamer zeven geitjes .

Wat is nieuw :  Podium 

                     Eekhoorn met de trommel

                     Spelend muisje

                     Treintje met rails

                     Tafeltje met krukjes en olielamp

 

Deze zijn in oktober gemaakt en ontwikkeld voor de Efteling kamer 

( Nieuw sinds 27 oktober 2018 )Het kinderkamer zeven geitjes bedje inclusief muizen 

10 januari 2019 Een nieuw project de Vlindertafel van het panorama salon in Symbolica . Dit is tevens het aller laatste project 

( Update : 7 april 2019 ) 

Het vlinder tafel project wordt weer hervat na een lange tijd stilte 🦋 . De vlinders hebben hun plekje gevonden . Bekijk jy het filmpje ?!

Dit was het laatste project ! Uiteraard is er nog genoeg mooi’s om op deze website te bekijken . Have fun ✨

Foto's van alles wat van de kamer 

Hierbij wat making-offs en wat leuke compilatie filmpjes 

Voorbeeld HTML