Iedereen heeft wel iets met de Efteling in welke vorm dan ook ! Maar ook zijn er voldoende Eftelingfan’s die via allerlei wegen verzamelen van oude en nieuwe souvenirs en soms gaan er verzamelaars voor in de rij staan voor de nieuwe collecties te bemachtigen ! Hier een klein paar items uit mijn eigen verzamel collectie uiteraard :-)

Wil je de magische wonderkamer ontdekken en hoe het is

ontstaan klik op ( de magische wonderkamer knop )

 

Achtbanen : Pegasus verscheen in 1991 in het park het was een niet gethematiseerde baan die vrij pijnlijk was voor vele maar ook niet echt als heftig werdt gezien ! In 2009 kwam het bericht dat de baan op was en moest wijken voor een nieuwe achtbaan ( Joris en de draak ) in het valies verschenen aandenkens van de baan met echtheids certificaat waar je tevens kans kon maken op een ritje in de nieuwe Joris en de draak !

De python kwam als eerste achtbaan van Europa na de Efteling in 1981 met 2 loopings en een kurkentrekker ! De treintjes hebben de afgelopen jaren vele metamorfoses gehad . In 2017 kwam men erachter dat de baan gedeeltelijk niet meer te redden was en werd in België gedeeltelijk vernieuwd en weer opgebouwd ! De opening vond in de Efteling op 31 maart 2018 plaats .Ook hier kwam een plan om een aandenken te ontwikkelen voor de echte fans . Er kwam een moer op een sokkeltje met een nummer en certificaat . Er waren maar 500 te verkrijgen . Op de dag was er enorm veel interesse voor de moeren dus gingen ze lootjes uitdelen met nummers erop en dat ging echt als een trein . Ook met prijsvragen kon je kansmaken op andere versies.

 

Laaf products heeft van 1996 tot en met 2002 allerlei laven op de markt gebracht . Je kon zelfs kinderkleding kopen handdoeken enz enz 

Vanaf 2010 Is er de Anton Pieck sprookjesbos collectie waarbij ook 1 seizoen tuin beelden kon kopen onder andere de paddestoelen tafel en kruk set .

Efteling abonnementhouders

In de Efteling heb je veel bezoekers die met een dag/verblijf ticket of  abonnement het park bezoeken ! Sommige kennen elkaar via de wereld vol wonderen en gaan in vorm van meetings groot of kleine gezelschappen het dagje Efteling beleven ! Dat vindt wekelijks of iedere maand een keertje plaats in de vorm van gezellig onder elkaar attracties bezoeken en terrasjes of horeca bezoeken .Wat ontzettend leuk is ! Ik ken er best veel en sta meestal wel open voor een leuke Eftelingse babbel ;-) 

 

Wil je meer info omtrent een Efteling abonnement kijk op de Efteling website .

Voorbeeld HTML