Kenmerk De prinses op de erwt. Bron Efteling bv

Efteling breidt het Sprookjesbos uit met nieuw sprookje


24 juni 2024


Aan de rand van het Sprookjesbos kun je vanaf het voorjaar van 2025 zien hoe een klein erwtje onder een stapel matrassen de nachtrust van een echte prinses verstoort.

Sfeer impressies Prinses op de Erwt. Plus sprookjesbos locatie. Bron Efteling bv

31e sprookje: De Prinses op de Erwt


Het tafereeltje van het nieuwe sprookje De Prinses op de Erwt krijgt een prachtige plek aan de rand van het bos tussen de bekende sprookjes Vrouw Holle en de Trollenkoning. Het majestueuze Efteling Grand Hotel vormt de perfecte achtergrond voor het nieuwe sprookje, dat met dezelfde stijlelementen wordt gebouwd.

Gebaseerd op het gedachtegoed van Anton Pieck

 


Hoofdontwerper en manager van de afdeling Ontwerp & Beleving, Sander de Bruijn gebruikte een schets van Anton Pieck als inspiratie voor het sprookjestafereel. “De werkwijze en perfectie van Anton Pieck staan nog steeds voorop bij het ontwikkelen van nieuwe ontwerpen voor de Wereld van de Efteling,” verklaart hij. “Om een onderwerp op de voorgrond uit te lichten, plaatste hij er vaak een groter element op de achtergrond bij. Dat principe passen we hier ook toe. Het imposante hotel vormt een perfecte achtergrond voor het prieeltje, dat een koninklijke dependance van het Efteling Grand Hotel is. Door dezelfde stijlelementen toe te passen is de verbinding meteen duidelijk. Met het Efteling Grand Hotel als decor, is de link met slapen in dit sprookje extra toepasselijk.”

Het sprookje De Prinses op de Erwt in het kort

 


Er was eens een prins die alleen met een échte prinses wilde trouwen. Op een stormachtige avond, in de stromende regen klopte een prinses uit een ver land aan bij het paleis. De koningin nam het druipende meisje met de gerafelde jurk, dat zei dat ze een échte prinses was, een erwten-proef af. Ze verstopte een erwt onder twintig matrassen en twintig donzen dekens. Alleen een échte prinses zou zo fijngevoelig zijn dat ze de erwt zou voelen en daardoor niet zou kunnen slapen.
Open voorjaar 2025
De bouw van het tafereeltje start dit najaar.

 

Naar verwachting kun je het sprookje De Prinses op de Erwt vanaf het voorjaar van 2025 bewonderen in het Sprookjesbos. 

Sprookjesmuseum - Prinses op de Erwt - Illustratie Anton Pieck