Het Anton Pieck museum te Hattem is een must voor elke Efteling fan om het te bezoeken ! Het museum bestaat uit 3 verdiepingen . Het Anton Pieck museum werd geopend in het jaar 1984 Anton Pieck vergezeld met Prinses Margriet het was een zeer bijzonder moment ! Je komt veel te weten over zijn overige werken en stukje van zijn leven . Onderaan deze pagina vindt u de huidige exposities die in het Anton Pieck museum te bezichtigen zijn.

grafisch werk van Anton Pieck

Anton Pieck stond bekend als een begaafd en veelzijdig graficus. Zijn etsen droge naalden,gravures,houtsneden en lithografieën zijn verrassend en zeker de moeite waard om het eens te bekijken.

 

Illustraties

Zijn veelzijdigheid komt  onder andere ook tot uiting in zijn illustraties voor ruim 350 boeken, variërend  van jeugdboeken,romans tot enkele literaire werken.Tijdens de tweede wereldoorlog is Anton Pieck begonnen met de illustraties voor 1001 Nacht,waar hij uiteindelijk 13 jaar over deed

Kwartierschetsen

Anton Pieck maakte 25 jaar deel uit van een club kunstenaars, die in de winter bij elkaar kwamen om model te tekenen. Deze modellen poseerden dan een kwartier.

Olieverven

Zijn voorkeur ging uit naar tekenen,maar hij vond rust bij het werken met olieverf. Zijn schilderijen vormen een verrassend contrast met zijn gedetailleerde tekeningen

Projecten van Anton Pieck:

De Efteling, Autotron en zoveel meer.

De Efteling,

Anton Pieck had een duidelijke visie over de belevingswereld van kinderen. Als ontwerper van het Efteling Sprookjesbos is hij er meesterlijk in geslaagd hun fantasie te verbeelden

Onze vlog aflevering hierbij laten we een kleine selectie zien van het museum 

Hattem is een zeer gezellig knus stadje waarbij je alles op loopafstand goed kunt bewonderen . De oude stads Dijkpoort toren die je ook kunt terug vinden in Anton Pieck zijn werk is op circa 5 min van het museum vandaan .

Het Anton Pieck museum van buiten 

(Rechts) voormalig Mathilde Stam
Directeur Anton Pieck Museum (links) Anneke Nitrauw, Officemanager en oud-conservator van het Anton Pieck Museum.

Expositie's in het Anton Pieck museum op dit moment

De Wolf en de Zeven Geitjes
Een nieuwe spannende tentoonstelling vanuit het Efteling Archief: de Wolf en de Zeven Geitjes, is binnenkort te zien in het Anton Pieck Museum.
Te zien vanaf 19 april 2024.

 

De olieverven van Pieck
De mooiste olieverfschilderijen gemaakt door Anton Pieck, binnenkort te zien in het Anton Pieck Museum.
Te zien vanaf 19 april 2024.

 

Opa Jan van Marius van Dokkum
In de expositie kun je een selectie uit de originele aquarellen over Opa Jan zien uit alle acht boeken.
Te zien vanaf 19 april 2024.

Ontdek Stadje Hattem

Locatie Anton Pieck museum te Hattem

Voorbeeld HTML