Eerste werkzaamheden voor nieuw gebied bij hoofdentree

 


10 januari 2024


Met de komst van het nieuwe Efteling Grand Hotel frissen we ook de hoofdentree, de wandelwagenverhuur en op een later moment ook souvenirwinkel Efteldingen op.

Achter de hoofdentree van het park, met uitzicht op de watershow Aquanura en het Sprookjesbos, opent in 2025 het Efteling Grand Hotel.Passend bij de gebiedsvisie van de Efteling vormt de bouw van het hotel óók het begin van een nieuw gebied bij de hoofdentree: het Eiland van de vijf Zintuigen. De natuur, het groen en het water vormen de verbindende factor.

Sfeer impressie hoofd-entree gebied huis van de vijf zintuigen. Bron. Efteling bv

Nieuwe pui voor de hoofdentree én meandering onder de kap
Het meest in het oog springend is de kleurverandering in het gebied. De huidige rode accentkleur wordt vervangen door een prachtige blauwe kleur, gecombineerd met gouden accenten. Dit kleurenpalet zien we later ook terug bij souvenirwinkel Efteldingen en past straks mooi bij het groen geoxideerde koperen dak van het Efteling Grand Hotel.
De entreedeuren vervangen we door een prachtige nieuwe pui. Deze nieuwe doorgang zorgt voor meer beleving en een duidelijkere in- en uitgang voor onze gasten. Om de doorstroom van gasten te bevorderen komt halverwege het Huis van de vijf Zintuigen een meandering met bemande ticketcontrole. Goed om te weten is dat we in de nieuwe situatie kunnen opschalen tot een verdubbeling van het aantal controlepunten. Verder komt er ook een dubbele meandering voor de Gastenservice met een rij voor abonnementen en een rij voor informatie & tickets.

De huidige situatie bij het Huys van de vijf zintuigen. Bron Efteling bv

Wandelwagenverhuur weer terug bij de entree
Bij de Efteling kun je wandelwagens huren.

Dit zijn trekkarretjes met één zitplaats geschikt voor een dreumes of peuter. Je vindt de wandelwagenverhuur nu nog in het servicegebouw bij het parkeerterrein. Op dit moment wordt al hard gewerkt aan de nieuwe wandelwagenuitgifte dichterbij de hoofdentree. Bovendien komt er een uitbreiding van het aantal wandelwagens en wordt een groot gedeelte van het huidige wandelwagenpark gerenoveerd.
Goed om te weten is dat het servicegebouw aan het parkeerterrein blijft bestaan voor de uitleen van rolstoelen, verhuur van scootmobielen en uitgifte van souvenirs.