Afbeelding bron:(Efteling bv)

(Bron muziek: Efteling bv)

Sindbad de Zeeman thema in Reizenrijk word uitgebreid!

NIEUW vanaf 1 januari 2022

Efteling Ontwerpen Sindbad de Zeeman bron: Efteling bv

Direct na de zomer start de Efteling met het aanpassen van een aantal attracties in het Reizenrijk, als eerste fase van een totale gebiedsontwikkeling. Voor een investering van 2,8 miljoen euro worden de attracties Avonturen Doolhof en Monsieur Cannibale aangepast naar de thematisering van Sindbad de Zeeman, uit de verhalen van 1001 Nacht.


Dat gebied wordt in zijn geheel de komende jaren aangepakt qua thematisering, looproutes, infrastructuur, etc. Dit doet de Efteling gefaseerd, waarbij deze winter eerst de attracties Avonturen Doolhof en Monsieur Cannibale het Oriëntaalse thema van Sindbad krijgen en waarna op een later moment ook de bestaande horecalocatie Panorama wordt aangepast naar dit thema.

Sindbad de Zeeman
De ondernemende en welgestelde koopman Sindbad de Zeeman is al sinds 1998 in het attractiepark te vinden. De attractie Vogel Rok is een element uit één van zijn zeven zeereizen. Sindbad (en zijn zeven avontuurlijke zeereizen) is één van de populairste verhalen uit 1001 Nacht en daarmee herkenbaar voor een hele brede en diverse doelgroep. Tegenover Vogel Rok zijn vanaf eind 2021 twee nieuwe elementen uit de zeereizen van Sindbad terug te vinden.

Archipel
Het huidige Avonturen Doolhof wordt een spannend eiland, waar jonge ontdekkingsreizigers de (speel)elementen kunnen trotseren en de verrassingen kunnen ontdekken die op het eiland verscholen liggen.

Sirocco
De kookpotten van de huidige attractie Monsieur Cannibale worden echte handelsschuitjes. Op zee is een wervelwind opgestoken en iedereen die een voet aan boord zet, stapt in een duizelingwekkend avontuur totdat de storm weer gaat liggen.

 

de stem van Ara Halici in Sirocco (wereld van Sindbad,Reizenrijk) Bron Efteling bv 

(Fase 2 Wereld van Sindbad)

Restaurant Panorama wordt Restaurant Kashba! Samen met La Place Vermaat werken we aan een nieuw horecaconcept in het thema van de Wereld van Sindbad.

 

Restaurant kashba 

Dennis Krijgh, Manager Horeca Park: “Het gebouw, waarin het voormalige restaurant Panorama was gehuisvest, staat al sinds 1953 in de Efteling. In de afgelopen jaren heeft het heel veel verschillende exploitatievormen en allerlei namen gehad. Nu is het tijd voor een volgende stap. We nemen het gebouw mee in de thematische beleving van de Wereld van Sindbad en geven het een nieuwe naam: Kashba.”

 

 

Thuishaven van Sindbad de Zeeman

Sander de Bruijn, ontwerper bij de Efteling en hoofd van de afdeling Ontwerp en Beleving: “Sindbad de Zeeman is een echte reiziger en de hoofdpersoon van een van de bekendste sprookjes uit de wereld van 1001 nacht. Restaurant Kashba wordt zijn thuishaven. Als hij terugkomt van al zijn zeereizen is dát de plek waar hij even bijkomt. Bij Sirocco maken we deel uit van de handelsdelegatie van Sindbad. Juist die handelsgoederen kunnen we straks nuttigen in Restaurant Kashba.”

 

 

 

Efteling sfeer impressie wereld van Sindbad fase 2.(Bron Efteling bv)

 

Oosterse stijlelementen

“Met de komst van Restaurant Kashba zijn we in de gelegenheid diverse stijlelementen zoals kantelen, oosterse ornamenten en andere decoratieve vormen toe te voegen en daarmee weer een stap zetten in het meer in samenhang brengen in de Wereld van Sindbad,” vervolgt Sander. “Ook het toevoegen van de nomadentent geeft een mooie gelegenheid om het interieur en het exterieur van het nieuwe restaurant met elkaar te verbinden.”

 

 

Smaken van de Oriënt

Ingrid van Leeuwen, Formule Directeur Vermaat: “We zijn ontzettend trots dat wij La Place hier op deze unieke manier mogen exploiteren. Gasten kunnen hier vanaf medio april genieten van de herkenbare formule van La Place, en zich tegelijkertijd laten verrassen door de smaken van de Oriënt. In Kashba gaan we herkenbare thema’s aanbrengen. Zoals een bedrijvige markt, een mystieke oase en een kleurrijke nomadentent.”

 

Kleurrijke nomadentent en kiosk Nomade

In de kleurrijke nomadentent kun je plaatsnemen en bestellen met QR-code. Je bestelling wordt dan vanuit de nieuwe kiosk Nomade gebracht. Ook hier geniet je van het vertrouwde assortiment van La Place, aangevuld met oriëntaalse smaken. De nieuwe kiosk, aan de zijde van de Siervijver, biedt bovendien de mogelijkheid om dranken en lekkernijen via de buitenzijde te bestellen en mee te kunnen nemen. Ideaal voor gasten die willen ontspannen in de tent of op avontuurlijke doorreis zijn.

 

 

 

Wereld van Sindbad

Je vindt de Wereld van Sindbad, in het Reizenrijk van de Efteling. In dit themagebied staan de avonturen van Sindbad centraal. Je maakt in Vogel Rok een huiveringwekkende vlucht in het donker, beleeft een duizelingwekkend avontuur in de draaiende handelsschuitjes Sirocco en je trotseert de elementen op avontureneiland Archipel. Restaurant Kashba wordt de thuishaven van Sindbad.

 

Interieur Restaurant Kashba. (Bron Eric Rovers)

Wil je meer te weten komen over Vogel rok? Druk dan op de button hieronder

Voorbeeld HTML