Ontdek het verhaal van Pinokkio als nooit te voren en beluister deze vrolijke melodie

Efteling muziek Pinokkio:bron Efteling bv

Het sprookje Pinokkio werd aangekondigd op 1 juni 2015 en de bouw begon in oktober van dat jaar. De ingang met de Soldatenpoort werd gesloten en een tijdelijke ingang tot het Sprookjesbos werd gecreëerd via het dienstpad achter Polleskeuken. Op 2 oktober publiceerde de Efteling het eerste ontwerp voor het sprookje, een schets van Robert-Jaap Jansen van de werkplaats van Geppetto, 'La Botega di Geppetto'. Die zelfde dag ging In de Noordpool al tegen de vlakte.

 

Voor de bouw van Pinokkio werd een flinke hap uit de begroeiing van het Sprookjesbos genomen, en werden verschillende bomen gerooid. Het voormalige nisje van Kapitein Gijs uit 1973 bleef behouden en werd hergebruikt als achterwand van de Vos en de Kat. De Efteling produceerde zelf de meeste van de decoratieve elementen in het sprookje, maar Jora Vision in samenwerking met Zephir Objects maakten de grote Monstervis. Tegelijk met de afronding van de bouw van het sprookje kregen de 2 naast gelegen sprookjes Roodkapje en de rode schoentjes de grootste onderhoudsbeurt uit hun lange geschiedenis. Op 24 maart 2016 opende het voor publiek; de dag ervoor konden pers en abonnementhouders alvast een blik werpen op het nieuwe sprookje.

Efteling Pinokkio ontwerpen bron:Efteling bv

Waar is Pinokkio?
Direct bij aankomst bij de werkplaats van Geppetto wordt duidelijk dat Pinokkio en de timmerman daar al heel lang niet zijn geweest. Bosdiertjes hebben de werkplaats overgenomen, terwijl de bezoekers zich afvragen: waar is Pinokkio? Ze vervolgen hun zoektocht en komen de sluwe kat en vos tegen die ook op zoek zijn naar Pinokkio. Bezoekers eindigen bij een haventje waar een reusachtige monstervis in het water ligt. Door de interactieve hengel te gebruiken wordt al snel duidelijk of Pinokkio hier te vinden is.

Voorbeeld HTML