Groot onderhoud voor sprookje Doornroosje

De komende maanden is het sprookje Doornroosje dicht voor groot onderhoud aan het kasteel en het gebied eromheen.


Het kasteel van Doornroosje speelt al sinds het prille begin van de Efteling een belangrijke rol. Niet alleen door de iconische aanblik, maar natuurlijk ook door het tot de verbeelding sprekende verhaal van Doornroosje. De komende maanden is het sprookje dicht voor groot onderhoud.
Nieuwe wandelroute
Tijdens de hele onderhoudsperiode is het sprookje Doornroosje niet toegankelijk. De Sprookjesbos-ingang via de ‘Heksenpoort’ is tijdelijk afgesloten. Afgelopen week zijn de werkzaamheden in het bos achter het kasteel al gestart. Er komt een rolstoeltoegankelijk pad tussen het kasteel van Doornroosje en miniatuurwereld Diorama. Om deze (wandel)route mogelijk te maken worden eerst een aantal grote beukenbomen verwijderd uit het Sprookjesbos.Zo komt er ook ruimte om de vijver uit te breiden. Dat zorgt straks voor een hele andere aanblik!

Doornroosje 

                         De heks met haar spinnenwiel

                                                                      De heks met zijn spinnenwiel. (Bron Efteling bv)

                         De kok met zijn kok's maatje

                                                                   De snurkende kok met zijn hulpje. (Bron Efteling bv)

Focus op omliggend gebied
De focus ligt tijdens dit onderhoud op het kasteel en het gebied er omheen. Het hele kasteel staat straks in de steigers. Dat is nodig om de oude kasteelmuren en de gevel op te knappen. De stenen van het pad dat naar het kasteel leidt, zijn afgesleten en daarom wordt ook dit pad hersteld. Daarnaast zullen er voor de stimulering van biodiversiteit in het bos ook ee
n aantal bomen weggehaald worden. Daar planten we later een aantal bomen voor terug. De ruimtes aan de binnenkant van het kasteel krijgen klein onderhoud. Er wordt geschilderd en de verlichting wordt duurzamer gemaakt met LED.

Omgeving sfeerbeelden

Een bijzondere verhuizing 

Er vond een bijzondere verhuizing plaats bij het kasteel van Doornroosje! 🐝 Tijdens het onderhoud aan het kasteel van Doornroosje werd namelijk een bijenvolk ontdekt in één van de torens. Daarom trok Efteling-engineer Berno Lievers afgelopen zaterdag in alle vroegte zijn imkerpak aan. Heel voorzichtig brak hij een deel van de torenmuur af om het hele bijennest te onthullen. 👌 Eén voor één haalde hij de honingraten uit de toren en plaatste deze met de bijen in de nieuwe korf. Inmiddels staan de bijen op hun nieuwe stek bij de andere bijenvolken van Berno! De grootste zorg voor deze kleine beestjes!

Foto's onderhoud Doornroosje kasteel. (Bron Efteling.bv)